péntek, december 8

A Candida-kúra mellékhatásai. 

A Candida-kúra mellékhatásai. 

Egy  Candida -kúra, és diéta valószínűleg komolyabb  változásokat fog okozni az életmódban. Ezt még tetézni fogják azok a mellékhatások, amik a gyógyulási folyamat során tapasztalhatók. Ezek a kellemetlen mellékhatások,  tünetek, amik egy gyógyulási krízist idéznek elő,  az egyik legnagyobb oka annak, hogy sokan  idő előtt felhagynak a Candida diétával.

Azonban a felkészültség segíthet neked elkerülni ezt a „bukkanót” a kezelés során. 

Candida kezelés.

Van, akinek erősebb kezelésre van szüksége, és van, akinek hosszabb ideig kell tartania. De az is előfordulhat, hogy változtatni kell a kezelésen. Vagy éppen a kezelések váltogatására lesz szükség. Van, aki könnyen veszi a kezelés viszontagságait.

Azonban a legtöbb embernél kellemetlen, kínzó mellékhatások merülhetnek fel. Nehéz előre megmondani, kinek hol van a tűréshatára, és sokunk szervezete nem bírja az erős Candida kezelést. 

Előfordul, hogy valaki úgy gondolja: hogy amíg csak lehet kibírja a kezelést, azonban később inkább feladja az egészet, mindhogy szenvedjen. Aztán úgy gondolja:   “ Együtt élek vele, majd csak jobb lesz.” Pedig ilyen esetben jobb lenne enyhíteni a kezelésen, vagy kipróbálni egy másik módszert.

A Candida-Kúra mellékhatásainak oka.

Sokszor nem vagyunk felkészülve arra, vagy éppen nem figyelmeztetnek előre, hogy a kezelés alatt a Candida tünetek súlyosbodnak, mielőtt javulni kezdenek. Ugyanis amikor az élesztőgomba elpusztul, a szervezet megtelik méreganyagokkal

Ez pedig az egész szervezetet gyengíti, ami egy időre az összes tünetet felerősíti. Ez az egyik oka a mellékhatásoknak, a másik ok pedig az lehet, hogy nem a megfelelő kezelést alkalmazzuk. Amikor az  élesztőgomba pusztulása beindul, az első héten számítani kell a kényelmetlenségekre. A mellékhatások enyhe növekedése a gyógyulás jele is lehet.  A tüneteknek azonban fokozatosan csökkenni kell.

A Candida-kúra mellékhatásai.

A Candida kezelés során, a legtöbb esetben mellékhatások, vagy egyéb tünetek lépnek fel. Vannak azonban olyan módszerek, melyekkel a lehető legkisebbre csökkenthetjük ezeket a kényelmetlenségeket. A pihenés és a relaxáció elengedhetetlenek a gyógyuláshoz, de ugyanúgy a tünetek enyhítéséhez is.

A következő lista segíthet a különféle tünetek enyhítésében. A Candida-kúra gyakori mellékhatásai:

 1. Allergiás reakció. Az allergiás reakciók gyakran felerősödnek a Candida kezelés során. Előfordulhat, hogy ha eddig nem volt allergiás vagy érzékeny egyes ételekre, könnyen lehet, hogy ez időszakosan elő fog fordulni ebben az időszakban.
 2. Puffadás. Szintén gyakori  a Candida kezelés és a tisztulás során. Az emésztőszervekre ható túlzott stressz ételérzékenységet, vagy allergiás reakciókat is okozhat, akkor is, ha általában valaki nem allergiás semmilyen ételre.
 3. Fejfájás. A fejfájás mindig azt jelzi, hogy a testünkben valami nincs rendben. Akkor is előfordulhat amikor nem  Candida-kúrát folytatunk, csak éppen nem ittunk eleget, vagy kimaradt egy étkezés. Stressz, vagy nem elegendő alvás is okozhatja. Így nem meglepő, a fejfájás amikor a kezelés során szervezetünk  méreganyagokkal telik meg.
 4. Vércukorszint problémák. A Candida kezelés túlzott stressz-hatása miatt akkor is drámaian ingadozhat a vércukorszint, ha valaki nem is  szenved ezektől a betegségektől. Azonban ha valaki már eleve cukorbeteg, vagy alacsony a vércukor-szintje, ezek a problémák igencsak felerősödhetnek. 
 5. Megfázás. Amikor kisebb a szervezet védettsége, vagyis ellenállóképessége, úgy mint  a Candida-kezelés során,  hajlamosabbak leszünk a megfázásra.
 6. Bőrproblémák. A mérgek (vagy éppen a paraziták) tisztítása bőrirritációhoz vagy kiütéshez vezethet. Ha a méreganyagokat nem a megfelelő kiválasztó szervek ( máj ill. vékony és vastagbelek) távolítják el, a mérgek a bőrön keresztül fogják elhagyni a szervezetet. 

Más Candida-kúra mellékhatások:

 • Köhögés
 • Torokgyulladás
 • Gyomoridegesség
 • Emésztési zavarok
 • Székrekedés
 • Hasmenés
 • Hányinger
 • Súlygyarapodás, vagy Súlycsökkenés
 • Kevés energia
 • Álmatlanság
 • Hiperaktivitás
 • Agresszió, Düh, Paranoia
 • Depresszió
 • Érzékenység, Sírás
 • Hideg végtagok
 • Koordinációs zavarok
 • Szellemi zavarodottság

A Candida kezelés a szervezet gyógyulási folyamata, ami meglehetősen sok plusz energiát igényel. Számítani lehet arra, hogy fáradtak leszünk, és több pihenésre, alvásra lesz szükségünk. 

A kezelés során nem ajánlatos újfajta, kimerítő testgyakorlatokat végezni. Legjobb, ha a kezelés alatt kevesebb testmozgást végzünk, mint egyébként megszokott lenne, mivel a Candida-kezelés megtisztulást jelent a szervezetnek. A szervezet túlzott fizikai igénybevétele meghosszabíthatja a gyógyulási folyamatot. 

7 módszer a Candida-kezelés mellékhatásainak, tüneteinek  kezelésére.

Azt gondolhatnánk, hogy a súlyosabb kezelési reakciók, vagy mellékhatások  azt jelentik, hogy hatékonyan küzdünk a Candida ellen. De ez nem így van. Valójában sokkal jobb, ha lassan kezdjük a kezelést, és lehetőleg teljesen elkerüljük ezeket a tüneteket.

A Candida pusztulás okozta tünetek által, a belső szervekben és az immunrendszerben okozott stressz lelassíthatja a Candida-kezelés hatását, és a gyógyulást. Ezek a tünetek általában egy héten belül megszűnnek, de van akinél egy kicsit tovább is tarthatnak. Van azonban néhány dolog, amit megtehetünk, hogy csökkentsük ezt a reakciót, és gyorsabban ürítse ki szervezetünk a méreganyagokat.

A szervezetünk támogatása:

 • A máj támogatása, védelme. A Candida-kúra alatt egy májtámogató kiegészítő szedése elengedhetetlen. Keress olyan kiváló minőségű terméket, amely máriatövist is tartalmaz, mivel ez az egyik legismertebb természetes gyógyszer a máj működésének fokozására. Segít a Candidával kapcsolatos méreganyagok kiürítésében is.
 • A Candida kezelés mérséklése. A természetes gombaellenes szerek mennyiségének csökkentése a kezelés során csökkentheti a tüneteket. Bár azt gondolhatnánk, hogy helyesen cselekszünk, amikor drasztikusan támadjuk a Candidát, azonban a sok méreganyag több szenvedést is okozhat.
 •  A Probiotikumok használata.  A probiotikumok használata elengedhetetlen a kezelés alatt. Az egészséges baktériumok napi adagja segít helyreállítani a bélrendszer egyensúlyát, és kiszorítja a kórokozó élesztőgombákat, amelyek Candida túlszaporodásához vezettek. Egy  jó probiotikum segíthet az emésztésben, csökkentve az olyan kellemetlen tüneteket, mint a puffadás és a hasmenés. A legfontosabb, hogy a probiotikumok erősítik az immunrendszert, ezért az egészséges baktériumok megfelelő egyensúlya a bélben kulcsfontosságú.
 • Maradj Hidratált. A napi vízbevitel növelése segít abban, hogy ezek a méreganyagok kikerüljenek a szervezetből. Az élesztősejtek elpusztulásakor felszabaduló Candida-melléktermékek a véráramban és a nyirokrendszerben lebegnek. Minél több vizet iszunk, a vesék annál gyorsabban képesek feldolgozni ezeket a méreganyagokat, és a vizelettel vagy verejtékkel kijuttatni őket.
 • Pihenés, amennyi csak lehetséges.  A kezelés során több időt kell szánni  a kikapcsolódásra és arra hogy gondoskodjunk magunkról, (mint mikor valaki terhes) és ez nagy segítséget jelent az immunrendszernek.
 • Más méregtelenítő módszerek kipróbálása. A méregtelenítési módszereknek egy egész sora létezik!  Egyes tanulmányok kimutatták, hogy például a szaunaterápia nemcsak a méregtelenítést segíti elő, hanem fokozhatja az anyagcsere-funkciókat, a vérkeringést, az immunrendszer működését és sok más szisztémás folyamatot is. (Forrás)  Minél hatékonyabb a keringése, annál gyorsabban szabadulunk meg az elhaló Candida sejtektől.
 • Szedj C-Vitamint. A C-vitamin napi kétszeri adagja kiváló módja hogy támogassuk a mellékvese működését, és az immunrendszernek egyaránt. Mivel a C-vitamin vízben oldódik, a szervezet nem tudja elraktározni azt, amire nincs azonnal szüksége, és kiüríti a felesleget. Ez azt jelenti, hogy hatékonyabb lehet a C-vitamin kis, rendszeres adagolása, mint egyszeri nagy adagok.

Záró Gondolatok:

Természetesen egy kis kényelmetlenség elkerülhetetlen. (kivéve nagyon enyhe esetekben)  Az első 4-8 napon számitani lehet arra hogy eleinte kényelmetlenül fogjuk érezni maginkat. Ha ez több mint 8  (vagy 10)  napig tart, és a tünetek súlyosak, azonnal orvoshoz kell fordulni! A kezelés során 8-10 nap múlva a tüneteknek enyhülni kell.

A következő cikk is érdekelhet: Mi Az A Kollagén? És 9 Tudomány Által Elfogadott Jótékony Hatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük