hétfő, szeptember 25

7 ok amiért nem hoz eredményt a bőrápolásod.

Miért nem hoz eredményt a bőrápolásod?

Mindent megteszel a bőröd egészségéért, és a szépségedért? Költöd rá a sok pénzt, belefektetsz időt és energiát? Azonban ennek ellenére mégsem éred el azt az eredményt amit igazán szeretnél?

Elmondhatom, hogy a leggyakoribb ok, amiért a bőrápolásban sok nő nem éri el a kívánt eredményt, az az, hogy egyszerűen túl sokat teszünk.

Ebben a cikkben megosztok veled hét olyan szokást, amelyet a legtöbb nő folyamatosan gyakorol, és amelyek lehet hogy téged is megakadályozhatnak abban, hogy elérd a kívánt célodat. Nézzük neked talán miért nem hoz eredményt a bőrápolásod?

1. Nem a megfelelő összetevők használata

Nos, az egyik leggyakoribb hiba például, ami előfordul, az AHA termékek használata, ha valakinek aknéja van. Miert van ez? Mindenhol AHA-t látunk, mindenben megtalálható a  glikolsav. .

A helyzet az, hogy a pórusokban, amelyek olajos környezetben vannak, így alapvetően a vízben oldódó alfa-hidroxisav nem fog behatolni.

Sokkal jobban jársz, ha béta-hidroxisavakat használsz, mint például a zsírban oldódó Szalicilsavat, vagy Azelainsavat.

A következő hiba:

2. A túl gyakori váltogatás, és cserélgetés

Az olyan szépségápolási márkákkal, mint az Ordinary és a The Inkey List, nagyon csábító az, hogy mindenből kettőt-hármat vásároljunk. Hiszen minden csak pár ezer forintba kerül, és már annyiszor láttad őket az interneten, láttad hogy más influencerek is használják őket, biztosan nagyszerűek.

De a helyzet az, hogy bőrünk szereti a megfelelő következetességet, állandóságot, és a stabilizáló összetevőket. Bőröd nem tudja, hogy éppen hétvége van.  

Ezért keress egy egyszerű, elegáns, célzott rutint, a bőrödnek megfelelő összetevőkkel, és ragaszkodj hozzá.

A következő ok, amiért a rutinod alulteljesít, az az, hogy:

3. A nem megfelelő adagolás.

Persze ebben ismét a márkák a hibásak, akik általában nem adnak útmutatást ezzel kapcsolatban, és mégkevésbé,  amikor a fényvédők helyes használatáról van szó. 

Ha egyáltalán van is útmutató, az sokszor pontatlan meghatározás, ami aztán hét különböző embernek hét különböző dolgot jelent. Ezért azt tanácsolom, hogy keress olyan márkákat, amelyek pumpás kiszerelésben elérhetők. Így pontosan tudod, mennyit kapsz az egyes adagokkal, és utasításokat, amelyek megmondják, hogy mennyit és milyen gyakran kell őket használni.

4. A nem megfelelő összetevők együttes használata.

Tudom, hogy sok nő aggódik emiatt, de még mindig hihetetlenül gyakran előfordul. Most ismét hadd menjek vissza a pattanásokhoz, mert ez az egyike a leggyakoribb problémáknak. Nagyon gyakori, például, hogy sokan azt gondolják, hogy rendben van, ha olyan összetevőket, mint a benzoyl-peroxide, kombinálnak a retinoidjukkal.

A retinoidokkal kapcsolatos szabály általánosságban az, ami nagyon fontos, hogy  alkalmazzuk őket alapvetően elszigetelten, mivel önmagukban működnek a legjobban. Anélkül, hogy bármely más hatóanyag destabilizálná, vagy kölcsönhatásba lépne velük, és növelné az irritáció valószínűségét.

Tehát például ne használjon benzoyl-peroxidot a retinoid mellett. De általában az a szabály, hogy ragaszkodjunk a retinoidok önmagukban történő használatához. Így fognak a legjobban teljesíteni. Mégegy  fontos dolog:

5. Nem a megfelelő formátum használata egy termékből.

Hasonlítsuk össze az AHA  (alfa-hidroxi-sav) tonikban való felvitelét, amelyet egy vattakoronggal kenhetünk fel. Sokkal kevésbé pontos módszer az AHA adagolására, mint az, ha ujjbeggyel mérjük ki, hogy aztán ez ismételhető legyen.

Így minden nap ugyanazt a mennyiséget használhatjuk fel, és kontrolláltabban alkalmazható a megcélzott területeken. Lehet, hogy a teljes arc, vagy csak az arc alsó része, de ugyanúgy mérhető. És amit meg tudsz mérni, az jobban megfigyelhető.

A következő még mindig meglep, de hihetetlenül gyakori:

6. Egynél több termék használata ugyanabban a kategóriában.

A retinoidok esetében a legfontosabb dolog az intenzitás növelése, ahelyett, hogy egynél több terméket próbálnánk meg kombinálni az erősebb hatás érdekében. De mindig felhívnám a figyelmet arra, hogy ellenőrizzük, valóban szükség van-e az “erősség” fokozására vagy sem.

Sokan azt gondolják, hogy azért, mert van egy erősebb termék, azt kellene használni. Magasabb százalékos hatóanyag kell, gyorsabban és intenzívebben. És ez nem feltétlenül van így.

Először ahhoz ragaszkodj, hogy minden kategóriából egy terméket használj, majd 6 – 12 hét múlva ellenőrizd  le. Ez egy ésszerű időkeret annak megállapítására, hogy jó úton haladsz-e.    Még egy fontos dolog:

7. Egy termék nem elég hosszú ideig való használata.

Mi, emberek annyira türelmetlenek vagyunk, hogy már tegnap eredményt akarunk látni. De a bőrrel kapcsolatban nagyon fontos, ahogy korábban is mondtam, hogy meggyőződj, és az előrehaladást ésszerű időpontokban ellenőrizd le, ami pedig az ideális 6 – 12 hetet jelenti. 

Egy módja annak, hogy valóban meg lehessen határozni, hogy valami működik-e a számodra, vagy sem, hogy például készíts magadnak táblázatot, készíts fotókat, jegyezd be a naplódba, hogy a megfelelő időkeretben ellenőrizni tudd magad.

És használj fel minden terméket, amíg el nem fogy. Ne ugrálj termékről termékre, ez nem éppen ésszerű megközelítés, a környezetnek is jobb, ha elkötelezed  magad valami mellett.

Használd el a termékeket, és tapasztalni fogod az előrehaladást, azt, hogy az eredmények sokkal jobbak mint gondoltad volna. (Forrás)

Ezek voltak tehát azok az alapvető okok, amiért talán átgondolható, hogy : Miért nem hoz eredményt a bőrápolásod?

Szóval remélem hasznos volt,  hogy segít elérni a megérdemelt eredményt a megfelelő bőrápolással. Olyan bőrtranszformációt, amely boldogságot és magabiztosságot ad. Használjuk tehát termékeinket helyesen, hogy olyan struktúrát kapjunk, aminek eredményeként még élvezetesebbé tehetjük a sminket.

A Következő cikk is érdekelhet még:

Mi Az A Kollagén? És 9 Tudomány Által Elfogadott Jótékony Hatása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük